Produkter og satsningsområder: Salater

De fleste butikker har i dag minst 4-5 ulike sorter. Du finner klassikerne isbergsalat og rapid, de litt nyere Lollo, Frisée og Ruccola, samt de nyeste Radicchio Rosso og Red Rubarb. Det finnes kort sagt en salat for de fleste smaksløker.

I de fleste tilfeller brukes salater friske, men enkelte av sortene med litt tykkere blader, som f.eks hjertesalat, kan fint brukes i wok. Alle salatsorter bør oppbevares i kjøleskapet i plastpose med noen dråper vann, da beholder de sprøheten lenger. Hvis salaten er blitt slapp kan du legge den i en bolle med litt vann og eventuelt is i kjøleskap til den friskner til.

Som en hovedregel bør salat rives med fingrene når du bruker den i salater.

Nyheter 2013

Multisalat, rød og grønn


Grønn multisalat uten plast
-Ferdig med ett snitt!-

Kuttet med et snitt

En søt, sprø og velsmakende salat, med spennende bladfarger. Unikt med denne salaten er også at du kutter den med ett snitt. Da har du hele delekate salatblader klare til skylling og bruk. Prøv hele salatblader og du opplever en velfylt og dekorativ salatbolle eller flotte farger i anretnig.

Oprinnelse: Norge
Produsent: Hørt Gård
Vekt: ca 100g


Ny pakning


Ta det du trenger, legg lokket tilbake, bruk resten i morgen!

Utarbeidet i tett samarbeide med Scanstore og Kim Jensen.

Lukket Åpen Legg lokket tilbake

---


Ruccola


For 10 år siden begynte salatdyrker Anders Hørthe å dyrke ruccula på jordene langs Tyrifjorden, stedet som er så vakkert og idyllisk at han selv omtaler det som Østlandets Hardanger.

“Vi startet med å pakke 10 kasser om dagen. I dag pakker vi mellom 3 og 400 kasser, så økningen har ikke vært annet enn eventyrlig. Forholdene her er ideelle for salatdyrking, både med hensyn til jordsmonn, klima og vanntilførsel. Men den aller største fordelen jeg har som dyrker i Lier er nok nærheten til markedet. Jeg høster salaten når den er på sitt optimale og du som forbruker kan finne den i butikken allerede dagen etter. Hvis jeg skal komme med ett salatråd, må det være: Bland salaten – spesialsalater som ruccula og red rhubarb tilfører både smak og karakter. Bland salaten!”Lollo


Lollosalat er ypperlig til pynt på smørbrød og kold­anretninger. Riv den med fingrene når du bruker den i salater.

Hjertesalat


Del hjertesalaten i to på langs, hell over litt god olivenolje, samt salt og pepper. Legg deretter noen biter |ansjos på toppen – vips så har du en nydelig forrett!

Trippelsalat


Ruccola, lollo og hjertesalat

Isbergsalat


Isberg er god i blandede salater, på hamburger og i taco. Den er en meget sprø salat som passer til det meste og kan også brukes i wok. Brukes mye og er lett å få sprø i konsistens med friskt vann. Kan brukes varmebehandlet i f.eks sauterte ferske erter og sjalottløk.
 

Se også:

  Kålvekster
  Hodekål i WOK
  Økologisk
  Baby Leaves

Opprettet: 17.04.08 22:22 ()